Sobre mi

10 coses que potser no sabies de Xavier Faura

Sobre mi
Sobre mi

Vaig néixer el 2 de febrer del 1964 a Tortosa, soc el menut de quatre germans i vaig quedar orfe de pare amb només 10 anys.

Delegat de curs durant el batxillerat, que vaig cursar a l'actual institut Dertosa, i membre (també president) del Consell Col·legial del Col·legi Major Penyafort-Montserrat. Des de ben jove he estat un gran defensor dels qui pateixen situacions injustes; precisament aquest és un dels motius que em va impulsar a estudiar Dret (UB). Actualment, dirigeixo el despatx familiar d'advocats que presta serveis a Tortosa des de 1913. Són ja quatre generacions.

La branca de la docència també forma part del meu currículum. Així, he estat professor associat de Dret Mercantil al màster d'accés a la professió (URV). També he estat degà del Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa i Premi Martí Miralles (2020) en reconeixement del prestigi en l'exercici de la professió, un premi que concedeix anualment el Col·legi d'Advocats i Advocades de Tortosa.

Ferm defensor de la nació catalana des de l'inici de la vida universitària, vaig presidir la Sindicatura electoral de la demarcació de Tarragona en el referèndum de l'1 d'Octubre i vaig ser un dels testimonis en el judici contra els Síndics de l'1-O.

Impulsor del grup d'advocats ebrencs Juristes per les Llibertats, una entitat creada per defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques de la ciutadania, un servei que ofereixen de manera voluntària i gratuïta.

M'agrada molt el contacte amb les persones, les converses i aquelles tertúlies que s'allarguen durant hores. Mantinc l'amistat amb un grup format per una quinzena de persones que vam començar els estudis de primària juntes i encara organitzem trobades de forma periòdica.

Apassionat pels recursos naturals de les Terres de l'Ebre, em relaxo amb una bona passejada pel Parc Natural dels Ports, espai que vaig descobrir durant la infància gràcies a un mestre de l'escola. També estimo la mar de l'Ebre, guardo molt bons records dels estius a l'Ampolla quan era jove, i m'agraden les tasques agrícoles, feines que vaig aprendre durant la infància en una finca familiar entre tarongers, presseguers i ametllers.

Diuen que soc bon cuiner, gaudeixo anant a comprar al mercat de Tortosa, on de ben segur em trobareu si hi aneu en dissabte al matí, i també cuinant després un bon àpat amb productes agroalimentaris ebrencs.

Al marge de les Terres de l'Ebre, un altre dels meus llocs preferits és el Priorat, concretament Cabacés, d'on és la família de la meua parella i on comparteixo estones de lleure familiar.

Gran aficionat a totes les activitats vinculades al motor. De menut xalava amb l'escalèxtric i ara faig rutes turístiques amb moto. Recomano que practiqueu alguna de les vuit rutes turístiques de 'Viu l'Ebre en moto', uns itineraris aptes per qualsevol amant de les motos, d'una mitjana de 200 quilòmetres que tenen l'origen al Baix Ebre i recorren les Terres de l'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Matarranya, els Ports i el Baix Aragó. Uns itineraris espectaculars per recórrer a dues rodes.