Xavier Faura: “El barri de Remolins necessita millorar la seua connectivitat”

Xavier Faura: “El barri de Remolins necessita millorar la seua connectivitat”
Xavier Faura: “El barri de Remolins necessita millorar la seua connectivitat”

El campus universitari de la URV a les Terres de l’Ebre es troba ubicat al barri de Remolins i només s’hi pot accedir per la rambla Felip Pedrell. El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Faura, afirma que s’ha de millorar la connectivitat del barri i alleugerir l’estrangulament circulatori que pateix la ciutat. “Seguirem reivindicant la construcció d’un tercer pont per connectar Remolins amb Ferreries i, per tant, amb el nord de la comarca i del territori”, ha dit Faura.

També permetrà millorar la connexió de Remolins amb Ferreries l’habilitació d’una passarel·la, per a vianants i ciclistes, sobre la pilastra d’enmig del riu, una vegada es retiri el monument franquista. Al marge de facilitar l’accés al barri, el programa de govern d’Esquerra incorpora actuacions per gestionar les aigües pluvials com ara la canalització del barranc del Célio.

Nova escola

En l’àmbit educatiu, l’alcaldable republicà es compromet a impulsar la creació d’una nova escola i treballar conjuntament amb la URV –i també amb els altres centres universitaris UNED i UOC- per tal de potenciar l’oferta d’estudis i línies d’investigació.

Per Esquerra Tortosa, Remolins és un dels barris estratègics en l’àmbit del turisme. I, en aquest sentit, el programa preveu la rehabilitació de l’antic balneari d’en Porcar i del call jueu. A més, la candidatura republicana vol potenciar les visites als Jardins del Príncep, per la qual cosa en millorarà l’estat de manteniment i neteja.

Finalment, Faura ha explicat que incrementarà la presència de la policia de barri i millorarà la il·luminació dels carrers de Remolins per garantir una millor convivència i civisme al barri.