Faura proposa crear un espai socioeducatiu amb centre de dia i llar d’infants als Josepets

Faura proposa crear un espai socioeducatiu amb centre de dia i llar d’infants als Josepets
Faura proposa crear un espai socioeducatiu amb centre de dia i llar d’infants als Josepets

El candidat republicà afirma que mentre Junts i PSC parlen de cadires i sigles, Esquerra Republicana presenta projectes que posen a les persones al centre del debat

Xavier Faura abans d’exposar la seva proposta ha manifestat que “mentre hi ha partits com Junts i PSC que parlen de cadires i fan debats absurds sobre sigles, nosaltres, Esquerra Republicana, parlem de projectes que posen a les persones al centre del debat”.

D’aquí que des de la plaça Mossèn Sol de Tortosa, davant l’espai dels Josepets, Xavi Faura hagi apuntat que “aquest és un lloc que reuneix tots els requisits per acollir un centre de serveis essencials on garantir el benestar de les persones”. En aquest sentit, l’alcaldable ha anunciat: “Esquerra republicana proposem fer-hi un centre socioeducatiu, on hi hagi un centre de dia per a la tercera edat, aprofitant a més l’espai i la zona enjardinada existent, i també, ubicar-hi una llar d’infants pública”.

L’alcaldable republicà ha recordat que “el fet de posar-hi activitats socioeducatives lliga amb el sentit que tenia l’espai dels Josepets”. A més ha apuntat que “hi ha el menjador Mossèn Sol i considerem que podria ser un espai òptim per instal·lar-hi l’Escola d’Hostaleria fet que oferiria sinergies turístiques amb el nucli antic”.

Faura no comparteix la proposta de Junts de fer-hi un pavelló poliesportiu als Josepets perquè no reuneix les característiques adequades d’accés i mobilitat, “i seria un nyap de la magnitud del que va fer l’alcalde Sabaté del PSC quan va ubicar el pavelló firal on està ara”, ha afegit.

Faura també s’ha compromès a finalitzar les obres pendents de l’espai Sant Francesc instal·lant un centre cívic perquè els nens del barri puguin desenvolupar activitats extraescolars i de lleure.

El candidat ha denunciat que el govern municipal de Junts i PSC no ha fet res amb habitatge social aquesta legislatura. “Esquerra proposem tenir un Parc Públic d’habitatge a través del tercer sector o bé de la masoveria urbana, i que una part d’aquests habitatges estiguin al nucli antic aprofitant edificis preexistents per rehabilitar-los. Els habitatges d’aquest Parc s’han de destinar a gent jove i famílies vulnerables”.