Xavier Faura renuncia a l'acta de regidor i continuarà lligat al projecte republicà de Tortosa

Xavier Faura renuncia a l'acta de regidor i continuarà lligat al projecte republicà de Tortosa
Xavier Faura renuncia a l'acta de regidor i continuarà lligat al projecte republicà de Tortosa

L'alcaldable d'Esquerra Republicana de Tortosa, Xavier Faura, ha anunciat que no agafarà la seva acta de regidor a l'Ajuntament, tancant així la seva etapa política, després d'haver estat portaveu del grup municipal i president del Consell Comarcal del Baix Ebre durant la legislatura 2019-2023.

Faura ha recordat que l'any 2019 varen aconseguir vora 3.000 vots amb un percentatge del 19,7%, i 4 regidors. "Es va renunciar a fer una moció de censura de la mà de Ciutadans; i hem fet una oposició constructiva, donant suport a totes aquelles iniciatives que fossin bones per a Tortosa". El passat 28 de maig el resultat assolit fou de 1684 vots amb una pèrdua de 6 punts de percentatge de vot, i d'un regidor. Unes dades que Faura ha qualificat de "millorables".

"M'agrada dir les coses pel seu nom, i una part important d'aquest resultat és perquè no he sabut transmetre il·lusió a la ciutadania pel nostre projecte, tot i que tinc l'empenta, la il·lusió i el projecte. Conseqüència d'això, i d'una reflexió en fred, he decidit no recollir l'acta de regidor, i faig un pas al costat amb la tranquil·litat de saber que deixo el grup municipal en molt bones mans". Ha dit.

En aquest sentit, ha afegit: "no he vingut a la política per escalfar la cadira, no soc un polític professional, jo vinc per aportar i si veig que amb el resultat i la meva persona no s'aporta, llavors el més coherent amb els meus principis i els meus valors és prendre aquesta decisió". D'altra banda, ha apuntat que malgrat les hipòtesis que havien aparegut sobre el fet que pogués tenir la presidència temporal de l'Ajuntament de Tortosa, "personalment no em sento còmode d'assolir-la amb els resultats obtinguts".

Faura ha recalcat que s'ha aconseguit un dels objectius que s'havien plantejat; "ser determinants per fixar el govern de la ciutat". I segons ha explicat, encara no hi ha cap decisió pressa, correspondrà a l'Assemblea de militants triar "aquella que sigui més favorable pels interessos de la gent de Tortosa".

Xavier Faura continuarà formant part d'Esquerra Republicana "perquè és el partit que representa el meu pensament i la meva manera de fer", i, es reincorporarà, al 100% a la seva professió d'advocat, la qual ha exercit, de manera parcial, els darrers quatre anys.

Albert Salvadó, president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana, ha agraït la generositat de Xavier Faura i ha fet un reconeixement a la tasca feta, tant com a president del Consell Comarcal del Baix Ebre, com del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre. "La seva solvència s'ha notat en moments complicats d'aquestes institucions, i ha estat capaç d'impulsar projectes amb molta més ambició, com és el cas de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre".

Maria Jesús Viña, presidenta de la secció local d'Esquerra Republicana de Tortosa, i que serà de nou regidora, arran de la renúncia de Xavier Faura, a més de lloar el treball que ha portat a terme; ha fet referència al futur de l'alcaldia i el govern municipal tortosí: "L'important en unes negociacions és la discreció absoluta, i la mantindrem".